Alles van waarde heeft een verhaal

Onthaasten in hectische tijden. Voor de cadeauwinkel Kathelijne’s Trouvailles in Edam moet je even de tijd nemen. In de etalage, op iedere hoek, aan de muur en zelfs op een antieke badkuip, overal is wat bijzonders te zien.

Eigenaresse Kathelijne vertelt met passie over haar winkel. Hier verzamel en verkoop ik bijzondere producten om te hebben, geven, krijgen en koesteren. Waar je blij van wordt, iedere keer als je ernaar kijkt. De producten zijn in kleine oplagen geproduceerd en met liefde door vakmensen gemaakt”. Ik voel me zeer welkom in de charmante winkel waar Kathlijne me meer vertelt over de handgemaakte oorbellen die ik al voor mezelf heb ingepikt. 

sfeervolle winkel in Edam

Kathelijne’s Trouvailles was het kleinste winkeltje van Edam maar is inmiddels uitgebreid. “Ik had meer ruimte nodig om mijn klanten te laten zien hoeveel moois er is en om de spullen goed tot hun recht te laten komen”. In de sfeervolle winkel die een gedeelte van de woning van Kathelijne beslaat, doe ik volop inspiratie op. Dit zijn spullen die je niet op iedere straathoek tegenkomt. Ineens zie ik hoe waanzinnig mooi een ceremoniële Afrikaanse hoed is. Zo mooi dat het een geweldig object aan de muur is. 

unieke cadeau's

In een tijd waarin we gewend zijn geraakt aan zielloze producten met een enorme wegwerpfactor is deze winkel een verademing. De mooie objecten die met liefde zijn uitgezocht door Kathelijne hebben allen een verhaal en Kathelijne kan bij ieder product dan ook uitgebreid vertellen. Ze weet wie de leren armbanden gevlochten heeft, waar de wollen sjaals bedrukt met afbeeldingen van Gauguin vandaan komen en waarom deze geur van het Italiaanse Ortigia zo speciaal is. Ze kent de makers en leveranciers vaak persoonlijk en kiest juist die producten uit die met liefde en aandacht zijn gemaakt.  

persoonlijk advies

De winkel biedt cadeautjes en unieke hebbedingen voor jong en oud. Zo heeft Kathelijne sinds kort ook handgebreide mutsjes van Merino wol voor pasgeboren baby’s en heeft ze net een serie speelgoedmuizen binnen uit de kwaliteitsserie Maileg.

Voor de volwassenen zijn er bijzondere design-producten van o.a. Ibride en waardevol serviesgoed te krijgen en wat te denken van de prachtig ingelijste vlinders en kevers en struisvogeleieren. Een ideale uitvalsbasis als je even niet meer weet waar je dat ideale cadeau voor een geliefde vindt..

  

 

Helemaal opgeladen, vol nieuwe ideeën en met de afspraak dat Kathelijne mij persoonlijk komt adviseren over de inrichting van mijn woning stap ik weer naar buiten. Wat is Edam toch een heerlijke stad met fantastische winkels!

Dat ene speciale cadeau: Kathelijne heeft het gevonden.

 

 

 (bron: marian schoen/www.waterenland.com)

adresgegevens

Adres & Contact

Kathelijne’s Trouvailles

Kathelijne Hessel

Lingerzijde 48

1135 AR  EDAM

trouvailles@quicknet.nl 

Facebook.com/kathelijnestrouvailles

Instagram.com/kathelijnestrouvailles

 

 

Openingstijden:

Vrijdag › 10.00 - 18.00 u.

Zaterdag › 10.00 - 17.00 u.

En op afspraak voor private shopping sessies.


Maileg

Hartverwarmende muizen, konijnen en meer knuffels van het Deense kwaliteitsmerk Maileg. Gemaakt met liefde voor het detail. Een rijke fantasiewereld voor kinderen waar ook volwassenen zich in kunnen verliezen.

Ortigia

De geuren van het exclusieve Siciliaanse Ortigia brengen je terug naar je geliefde vakantiebestemming. De parfums, home fragrances en crèmes bestaan uit natuurlijke ingrediënten zoals olijfolie, organische kleuren en zijn parabeenvrij. 

Ibride

In het opmerkelijke universum van Ibride is niets wat het lijkt en mengt traditie zich met de nieuwste technieken. Uniek Frans design dat je meeneemt op avontuur tussen droom en werkelijkheid.

Made in France.